Nieuws: "Wat een uitzicht!"

Het is al weken wisselvallig weer en de echte strakblauwe luchten hebben we een lange tijd niet meer gezien. Dit weekend is het echter heerlijk zonnig weer en dus werd het tijd voor een fotoreportage in de volle zon. Dat kwam goed uit, want er zou een speciale trein langs komen gereden. De NS20, bijnaam 'de Kameel'. Deze oud-directierijtuig van de NS ging een ritje maken richting Friesland en natuurlijk moest zo'n bijzondere trein op de oude spoorbrug worden vastgelegd. Vanaf de brug was het zicht op de trein erg goed.

Bekijk alle foto's, klik hier!Maar ondertussen werd er ook nog doorgewerkt aan de brug. Afgelopen week zijn op het fietspad palen geplaatst voor de veiligheidsschermen van glas. Aan de Hattemse kant is een begin gemaakt aan de toplaag van het fietspad. Op de brug zelf worden er flink wat potten verf doorheen gejaagd, om zo de laatste stukken brug rood te verven.

Ook zijn er werkzaamheden verricht aan het zandlichaam. Wie vanaf hoogte kijkt ziet dat de toekomstige ligging van de sporen duidelijker worden. In dit geval zijn de foto's gemaakt vanaf twee zandbulten op beide minstens 10 meter boven maaiveld. Daar vandaan heb je een prachtig uitzicht over de werkzaamheden. Vanaf de kant van de spoorbrug is goed te zien dat het spoor Amersfoort - Zwolle aftakt vanaf de Veluwelijn in de richting van Zwolle. Een kleine kilometer verderop is het tegenovergestelde zichtbaar: de aftakking van het spoor uit Zwolle richting Amersfoort met de fly-over van de Hanzelijn.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 05-09-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2020 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl