Nieuws: Aanleg porfierpad langs de Hanzelijn

Naast de werkzaamheden bij de aansluiting Veluwelijn wordt er ook nog gewerkt aan het porfierpad langs de Hanzelijn. Het schouwpad langs het spoor wordt voorzien van een laag porfier (soort gesteente), aangevoerd met wagons getrokken door een VolkerRail loc. Donderdagavond rond half negen arriveerde de trein vanuit de richting Lelystad na maanden van werk aan de Hanzelijn bij het viaduct Zuiderzeestraatweg / Oostersedijk om daar de lading te laten lossen door een aantal 'krols'.

Nadat de machines het porfier uit de wagons hebben gehaald wordt het verdeeld over het schouwpad. Vervolgens zorgt een tweede team er voor dat het pad netjes op hoogte wordt gebracht met behulp van een aangepaste bak met waterpas en een meetinstrument. Vervolgens gaat er nog een walsmachine over om het goed aan te drukken, zodat er geen voetstappen meer in het pad blijven zitten.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 26-05-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2020 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl