Nieuws: Vorderingen aansluiting Veluwelijn en viaduct

Er zijn niet enorm veel vorderingen op te merken bij het bekijken van de aanpassing Veluwelijn. Het zandwerk was bij de vorige serie al min of meer gereed en het is eigenlijk wachten totdat straks het ballastbed gestort gaat worden, waarna de dwarsliggers en de spoorstaven geplaatst kunnen worden. Tot die tijd is het nog even focussen op de werkzaamheden die nodig zijn voor het maken van de aftakking Zwolle -> Hanzeboog -> Amersfoort. Op deze rustige vrijdag, tussen Hemelvaartsdag en het weekend in, was er onder andere te zien dat een ploeg bezig was met behulp van een lier bekabeling door een goot te trekken.

Bekijk alle foto's, klik hier!Verder is er een sein geplaatst, die nodig is voor het treinverkeer vanaf Amersfoort richting Zwolle wat over het linkerspoor rijdt. Dit zal in de praktijk vrij weinig gebeuren maar in het geval van bijsturing door de treindienstleider of calamiteiten kan dat spoor ook andersom gebruikt worden. Omdat het sein vlak na de dive-under staat en bovendien na een bocht, is er een herhalingssein geplaatst op zo'n 200 meter voor het sein. Een herhalingssein is een zwarte bak met een rij horizontale lampjes een een rij verticale lampjes. Indien het sein verderop geel of beter toont, dan zal het herhalingssein een verticale rij lampjes tonen. Indien het sein verderop rood toont, dan zal het herhalingssein een horizontale rij met lampjes tonen. Zo kan de machinist al iets eerder anticiperen op de situatie die voor hem of haar nog achter een muur ligt.

Bekijk alle foto's, klik hier!Het fietspad is enkele weken geleden ontdaan van de steigers en zeilen, waardoor nu goed zichtbaar is hoe de voor het oog flinke hobbel uit het fietspad lijkt te zijn verdwenen. Voor fietsers blijft de knik in het fietspad er nog wel in zitten, omdat anders de minimale doorrijhoogte voor het wegvervoer niet behaald kan worden. Verder is de belijning op het fietspad aangebracht. Ondanks dat het een fietspad is, mogen andere weggebruikers zoals wandelaars ook gebruik maken van deze prachtige route over de IJssel. Naar verwachting zal het fietspad over een kleine twee weken in gebruik worden genomen. De exacte datum zal nog bekend worden gemaakt door ProRail.

Bekijk alle foto's, klik hier!Als laatste zijn er nog vorderingen te zien aan het viaduct Zuiderzeestraatweg - Oostersedijk. Bij alle andere viaducten waren de zijwanden al geplaatst, alleen dit viaduct bleef nog onvoorzien. Woensdag is een begin gemaakt aan het plaatsen van de steunpilaren.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 03-06-2011 00:00.00

Reacties

Bertje schreef op Din 31 Jul @ 14.32u:
Er staat: "Een herhalingssein is een zwarte bak met een rij horizontale lampjes een een rij verticale lampjes." Moet dat verticale niet diagonale zijn?

Met vriendelijke groeten, John Smith.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2020 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl